Vysoké izolační schopnosti okenního systému Kömmerling 88 plus dokázaly testy termokamerou

Profil plastových okenních rámů Kömmerling 88 plus nastavuje nová vysoká měřítka energetické účinnosti. Díky své masivní stavební hloubce 88 mm dosahuje profil skvělých izolačních hodnot a napomáhá tak efektivnímu hospodaření s tepelnou energií. Profil okenních rámů Kömmerling 88+ jsme otestovali termokamerou přímo na rodinném domě v obci Zubří.

Vyzkoušeli jsme okenní profil Kömmerling 88 plus (Superline) pod drobnohledem termokamery

Konstrukce okenního systému Kömmerling 88 plus, která nese u společnosti PVC OKNA s.r.o. produktové označení SUPERLINE, vykazuje vysokou energetickou účinnost. Dokazují to také snímky z termokamery, které jsme pořídili na jedné z budov, na kterou společnost PVC OKNA s.r.o. okna Kömmerling 88 plus (SUPERLINE) dodávala.

Exteriérová termografická kontrola se zaměřuje především na kontrolu tepelně technických konstrukcí na budovách a odhaluje místa zvýšených tepelných ztrát na sledovaném objektu. Zároveň ověřuje účinnost opatření provedených ke snížení tepelných ztrát. Nejintenzivnější červené tóny (na škále až po černou) ukazují na nejteplejší části budovy a odstíny modré (až po bílou) ukazují na nejchladnější plochy objektu.

Termovize po instalaci oken z profilů Kömmerling 88 plus (Superline)

Snímky byly termovizní kamerou pořízeny po instalaci oken z profilů Kömmerling 88 plus v rámci dodávky oken do rodinného domu v obci Zubří. Termovizní testy plastových oken vyrobených z profilů Kömmerling 88 plus jasně ukazují vynikající vlastnosti tohoto okenního profilu a vynikajícím způsobem odvedené montážní práce.

Plastová okna Kömmerling 88 plus – vynikající tepelná izolace s optimálními termickými průběhy

Termografická kontrola plastových oken ze špičkových německých 88mm profilů Kömmerling 88+ jasně ukazuje, že tento okenní profil nastavuje díky svým unikátním vlastnostem nová měřítka energetické účinnosti a to i pro nízkoenergetické a pasivní domy.

Průchozí 7komorová konstrukce oken je dimenzována tak, aby zajišťovala optimální tepelnou izolaci. Dosahuje hodnot prostupu tepla rámem 1,0 W/(m2K), což výrazně snižuje riziko tvorby kondenzátu. Okenní profil Kömmerling 88 plus obsahuje vysoce izolační systém tepelného středového těsnění a tři těsnící roviny v místě spojení křídla a rámu, které zajišťují lepší ochranu vůči prudkému dešti a vzduchotěsnost. Dodatečnou tepelnou izolaci zajišťuje také pokrokové třetí těsnění v místě instalace izolačního trojskla s minimálním součinitelem prostupu tepla U=0,5 W/(m2K), což je u výrobku SUPERLINE společnosti PVC OKNA standardem.

Vysoká izolační schopnost okenního profilu Kömmerling 88 plus je doložena také certifikátem institutu IFT Rosenheim a státní zkušebny CSI ve Zlíně. Dosažením této mety se okna Kömmerling 88 plus s parametrem Uw = 0,71 W/(m2K) stávají výzvou v efektivním hospodaření s tepelnou energií pro všechny konkurenční výrobce oken.

Izolační trojskla s hodnotou U=0,5 W/m2K jsou opatřena speciálním pokovením a plněna argonem, který zlepšuje tepelné vlastnosti skla a zabraňuje jejich rosení. 48 mm hluboké sklo za účelem zvýšení tepelné izolace technicky dosahuje špičkových hodnot a optimální hospodárnosti.

Okenní profil Kömmerling 88 + je díky svým unikátním vlastnostem vynikajícím řešením pro současné stavění. Znamená efektivní investici v rámci novostavby každého domu a to i v nízkoenergetickém a pasivním standardu.

“Náš výrobek Superline z profilů Kommerling 88+ doporučujeme každému zákazníkovi, který nás osloví s poptávkou plastových oken na novostavbu svého domu. Jsme přesvědčeni, že jen tak může dnes své prostředky investovat efektivně a to právě díky neustále se zvyšujícím nákladům na vytápění,” říká Bc. Lukáš Ondřej, obchodní ředitel společnosti PVC OKNA s.r.o.

O společnosti PVC OKNA s.r.o.

Společnost PVC OKNA s.r.o. se zabývá výrobou a montáží plastových oken a dveří. Na trhu funguje od roku 1995, přičemž samotnou výrobu plastových oken a dveří spustila v roce 2004. Společnost působí v regionu: Brušperk, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Fulnek, Hranice, Kopřivnice, Nový Jičín, Odry, Olomouc, Ostrava, Prostějov, Příbor, Rožnov pod Radhoštěm, Valašské Meziříčí, Zlín a v řadě dalších oblastí.

Nabízí širokou škálu plastových oken a dveří, které vyhovují také těm nejnáročnějším požadavkům kladeným na nízkoenergetické a pasivní domy; a nabízí veškeré jejich příslušenství. Při výrobě jsou kladeny vysoké nároky na špičkovou kvalitu materiálu a provedení, používány jsou nejmodernější technologie. Od roku 2008 je společnost PVC OKNA s.r.o. nositelem certifikátu o úspěšné implementaci systému řízení jakosti dle ČSN EN ISO 9001:2001, resp. 9001:2009.

Kontaktní informace

PVC OKNA s.r.o.

Školská čtvrť 354

744 01 Frenštát p. R.

Tel.: 556 831 516

Fax: 556 831 718

E-mail: info@pvcokna.cz

Web: www.pvcokna.cz