V Mosambiku vrcholí výstavba nové moderní školy

Výstavba nové školy v přírodním parku Gonarezhou Transfrontier Park je v plném proudu. Komplex tří budov bude určen pro vzdělávání afrických děti, žijících v oblasti mosambického Mavue.

Celý projekt výstavby školy funguje v rámci akce “Community Development Program”, jejímž hlavním posláním je zlepšit celkovou životní úroveň lidí v této oblasti. “Stavba nové školy je jenom jednou z mnoha aktivit Gonarezhou Transfrontier Parku. V nejbližší době chceme vybudovat také nádrž na pitnou vodu či nemocnici. Chtěl bych však zdůraznit, že při veškerých stavebních úpravách je pro nás prioritou zachování nedotčenosti zdejší přírody,” uvedl tiskový mluvčí Gonarezhou Transfrontier Parku.

Na stavbě školy se podílí především lidé z místní komunity, čímž projekt podporuje zaměstnanost místních lidí. Stavba by měla být dokončena do konce července 2011. Komplex školy se bude skládat ze tří hlavních budov, z čehož dvě největší budou primárně určeny k výuce žáků. Třetí spojovací budova bude sloužit jako tělocvična a její prostory bude možné využít například k pořádání různých školních akcí a besídek. Samostatná budova je určena jako ubytovací zařízení pro pedagogy. Působit zde budou i dobrovolní učitelé z Evropy.

O Gonarezhou Transfrontier Parku

Gonarezhou Transfrontier Park se rozkládá v Mosambiku a patří k největším africkým soukromým parkům. Sousedí a plynule navazuje na Gonarezhou National Park. Primárním cílem Gonarezhou Transfrontier Parku je ochrana přírodního bohatství, které se v této oblasti dochovalo a je téměř nedotčeno člověkem. Další nedílnou aktivitou tohoto parku je citlivý, udržitelný a dlouhodobý rozvoj místních komunit.

Aktivity tohoto parku se zaměřují na budování škol, nemocnic, zdravotnických zařízení, vodních nádrží či na rozvoj místní infrastruktury. Veškeré tyto kroky se dělají s maximální citlivostí k životnímu prostředí a s ohledem na zachování nedotčenosti a krásy této oblasti.

V současné době Gonarezhou Transfrontier Park hledá další firmy, které by se do akce Community Development Program chtěly zapojit a spolufinancovaly budoucí projekty.

Kontakní údaje

Gonarezhou Transfrontier Park, Česká republika
www.gonarezhoupark.com
Bc. Gabriela Dihelová
telefon: +420 721 300 000
email: gabriela@gonarezhoupark.com

Koordinátor projektu Community Development Program:
www.pomahameafrice.cz
Dana Neumanová
telefon: +420 720 400 000
email: dana@pomahameafrice.cz

Související weby:

www.gonarezhoupark.com
www.pomahameafrice.cz