BMW Invelt se zapojil do našeho Community Development Programu

Od ledna 2011 je v České republice organizována charitativní sbírka “Pomáháme Africe”, která připravuje pomoc pro děti v africkém Mosambiku. Potřeba organizovat sbírku vzešla od zřizovatele přírodního parku Gonarezhou Transfrontier Park, který se rozléhá přímo na hranicích Mosambiku a Zimbabwe, v místě, do kterého přímo směřují dary z charitativní sbírky. Akci “Pomáháme Africe” se rozhodla podpořit i společnost BMW Invelt, nejvýznamnější autorizovaný partner BMW AG v Česku. “Díky sbírce “Pomáháme Africe” již byly úspěšně shromážděny věcné dary v podobě dětského oblečení, obuvi a hraček, které jsou v cílovém místě sbírky nedostatkové a velice potřebné,” uvedla koordinátorka projektu Dana Neumanová.

BMW Invelt přispěla do sbírky lékárničkami

Společnost BMW Invelt velmi dobře zná tíživou situaci obyvatel Mosambiku a rozhodla se do sbírky věnovat praktické lékárničky. Ty jsou v mosambických školách a mezi místními obyvateli velice užitečnou a nepostradatelnou pomocí. Zdravotnické pomůcky jsou v této africké oblasti nedostatkovým artiklem. “Poskytnutím lékárniček pomohl BMW Invelt se zajištěním potřebného zdravotnického vybavení v Mosambiku,” říká koordinátorka akce. Lékárničky poskytnuté společností BMW Invelt byly v dubnu 2011 odeslány do Mosambiku a zástupci organizátorů sbírky je následně předali představitelům místní samosprávy a školských zařízení.

Dary ze sbírky putují přímo do mosambických škol a potřebným

Charitativní sbírka „Pomáháme Africe“ byla odstartována v lednu 2011 a pokračuje v několika dílčích etapách i v následujících měsících. Všechny poskytnuté dary jsou průběžně odesílány přímo do Mosambiku, do oblasti, ve které se rozléhá i Gonarezhou Transfrontier Park. Dary jsou předávány zástupcům místních základních škol a samosprávy přímo z rukou organizátorů akce. Při příležitosti otevření jedné ze škol připravuje organizátor sbírky, společnost EFEKTIM, rovněž slavnostní akci, které se zúčastní mnoho významných představitelů tamní komunity včetně zástupců veřejné sféry.

O Gonarezhou Transfrontier Parku

Gonarezhou Transfrontier Park se rozkládá v Mosambiku a patří k největším africkým soukromým parkům. Sousedí a plynule navazuje na Gonarezhou National Park v Zimbabwe. Primárním cílem Gonarezhou Transfrontier Parku je ochrana přírodního bohatství, které se v této oblasti dochovalo a je téměř nedotčeno člověkem. Další nedílnou aktivitou tohoto parku je citlivý, udržitelný a dlouhodobý rozvoj místních komunit. Aktivity tohoto parku se zaměřují na budování škol, nemocnic, zdravotnických zařízení, vodních nádrží či na rozvoj místní infrastruktury. Veškeré tyto kroky se dělají s maximální citlivostí k životnímu prostředí a s ohledem na zachování nedotčenosti a krásy této oblasti. V České republice je možnost aktivně pomoci tomuto regionu v rámci charitativní akce Pomáháme Africe.

O společnosti BMW Invelt

Společnost BMW Invelt je největším autorizovaným partnerem BMW AG v České republice. Je úspěšným autorizovaným prodejcem a servisem značek BMW, MINI a ALPINA. Pro značku ALPINA je Invelt jediným autorizovaným dealerem v České republice. Značky MINI a BMW Motorrad Invelt oficiálně zastupuje jako jediný dealer v Čechách.