Hliněná škola už je v Gonarezhou Transfrontier Parku minulostí

Díky Community Development Programu, který probíhá pod záštitou Gonarezhou Transfrontier Parku, se děti v mosambickém Mavue už nebudou muset krčit v malé hliněné chatrči bez lavic, židlí a nutných školních pomůcek. Brzy totiž začnou navštěvovat nově postavenou školu.

Nová škola bude mít tři třídy, do kterých budou děti rozdělené podle věku. Současná situace nepředstavovala ideální podmínky pro studium. Základním obsahem školních osnov byla doposud pouze dovednost psaní, čtení a základních počtů. Se vznikem nové školy se však rozšíří i školní osnovy o sociálně-ekonomické znalosti, znalost anglického jazyka a znalost zeměpisu.

Děti ve své staré škole sedávaly na zemi, většina z nich neměla k dispozici ani psací potřeby a sešity. Proto se v rámci dalšího projektu snažíme o zabezpečení dostatečného množství školních pomůcek. Tak aby byla dětem poskytnuta možnost plnohodnotného vzdělání. Pokud se i Vy budete chtít v rámci našeho projektu podílet na vybavení školy těmito pomůckami, rádi Vaši pomoc uvítáme.

O Gonarezhou Transfrontier Parku

Gonarezhou Transfrontier Park se rozkládá v Mosambiku a patří k největším africkým soukromým parkům. Sousedí a plynule navazuje na Gonarezhou National Park. Primárním cílem Gonarezhou Transfrontier Parku je ochrana přírodního bohatství, které se v této oblasti dochovalo a je téměř nedotčeno člověkem. Další nedílnou aktivitou tohoto parku je citlivý, udržitelný a dlouhodobý rozvoj místních komunit.

Aktivity tohoto parku se zaměřují na budování škol, nemocnic, zdravotnických zařízení, vodních nádrží či na rozvoj místní infrastruktury. Veškeré tyto kroky se dělají s maximální citlivostí k životnímu prostředí a s ohledem na zachování nedotčenosti a krásy této oblasti.

V současné době Gonarezhou Transfrontier Park hledá další firmy, které by se do akce Community Development Program chtěly zapojit a spolufinancovaly by další připravované projekty.

Kontakní údaje

Gonarezhou Transfrontier Park, Česká republika
www.gonarezhoupark.com
Bc. Gabriela Dihelová
telefon: +420 721 300 000
email: gabriela@gonarezhoupark.com
Koordinátor projektu Community Development Program:
www.pomahameafrice.cz
Dana Neumanová
telefon: +420 720 400 000
email: dana@pomahameafrice.cz

Související weby:

www.gonarezhoupark.com
www.pomahameafrice.cz