Nejhorší dírou v republice se stala silnice II/471 v městské části Bohumín – Rychvald

Nový jičín, 21. 5. 2011 – Soutěž “Výmoly 2011: Najděme nejhorší díru v republice” zná svého vítěze. První ročník soutěže této jedinečné motoristické akce probíhající na portálu Výmoly.cz byl 15. května 2011 oficiálně ukončen. Výherci tří soutěží – Nejhorší díra, Nejzdařilejší fotografie a Nejaktivnější fotograf – byli realizátory projektu vyhlášeni a zveřejněni na stránkách www.vymoly.cz. Slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen, které do soutěže poskytla největší celoevropská síť profesionálních pneuservisů Point S jakožto generální partner projektu, proběhne spolu s tiskovou konferencí 31. května 2011 v Novém Jičíně.

Nejhorší díry 2011 v Bohumíně, u Havlíčkova Brodu a v Trhové Kamenici

Soutěže ve třech kategoriích – Nejhorší díra, Nejzdařilejší fotografie a Nejaktivnější fotograf – probíhaly od 24. ledna do 15. května 2011. V kategorii „Nejhorší díra“ v soutěži zvítězil výmol na silnici č. II/471 v městské části Bohumín – Rychvald. Silnice byla vybrána v soutěžním hlasování z 500 nejhorších výmol zachycených samotnými motoristy v podrobných fotogaleriích i videodokumentacích na stránkách Výmoly.cz. Díky 10 000 obdržených hlasů obsadila tato silnice zaslouženou 1. příčku v soutěži Nejhorší díra 2011.

S téměř 7 500 hlasy byl na 2. místě vyhodnocen výmol na silnici I třídy, č. 34 z Havlíčkova Brodu směr vesnice Pohled a 3. místo patří výmolu na silnici I třídy, č. 37 přímo v Trhové Kamenici.

Nejaktivnější řidiči – fotografové budou odměněni

Nejaktivnější výmolář letošního jara, který si odnese jednu ze soutěžních cen, publikoval na portále Výmoly.cz celkem 57 fotografií s výmoly. Na druhém a třetím místě v kategorii Nejaktivnější fotograf se umístili řidiči – fotografové s počtem uveřejněných fotografií 55 a 54. Řidiči, kteří se do soutěže aktivně zapojili si odnesou hodnotné ceny od generálního partnera projektu – největší evropské sítě profesionálních pneuservisů Point S.

Soutěžní statistiky ukázaly, že nejvíce fotografií výmolů (celkem 121) bylo pořízeno v kraji Vysočina, v Ústeckém kraji bylo zaznamenáno 54 výmolů a v Moravskoslezském kraji 53 výmolů. Všechny fotografie i aktuální žebříčky nejhorších výmolů jsou veřejnosti k dispozici na internetovém portále www.vymoly.cz.

Slavnostní předání cen a tisková konference

Slavnostní akce, na které budou předány ceny všem výhercům soutěže, se bude konat spolu s tiskovou konferencí v úterý 31. května 2011 v sídle společnosti Point S. Za účasti novinářů, zástupců Ředitelství silnic a dálnic ČR, generálního partnera projektu – sítě profesionálních pneuservisů Point S a partnera BG QUICK, budou účastníci akce informováni o dosavadních výsledcích projektu Výmoly 2011, o zjištěných statistikách i o tom, jaké další praktické využití bude mít projekt Výmoly.cz do budoucna.

I přesto, že soutěž „Výmoly 2011: Najděme nejhorší díru v republice“ byla již definitivně ukončena, motoristé mohou i nadále nebezpečná místa monitorovat a fotografie těchto úseků přidávat a publikovat na internetovém portále Výmoly.cz.

O projektu Výmoly 2011: Najděme nejhorší díru v Česku

Svého druhu zcela jedinečná akce „Výmoly 2011: Najděme nejhorší díru v republice“ byla oficiálně odstartována 24. ledna 2011 spolu s internetovým portálem www.vymoly.cz. Cílem akce bylo a stále je upozornit zodpovědné úřady na neutěšený stav českých komunikací a zároveň vyzvat řidiče k monitoringu kritických výmolů, výtluků a děr.

Díky propracovanému systému vkládání a publikování fotografií výmolů včetně možnosti zadání detailní pozice místa výskytu výmolu, vznikla přehledná databáze a mapa s vyznačenými kritickými místy. Portál Výmoly.cz přináší čtenářům i nadále zajímavé rozhovory se zástupci odpovědných úřadů a s představiteli významných společností, kterých se téma “stav českých silnic” bezprostředně dotýká.

S průběhem akce Výmoly 2011: Najděme nejhorší díru v Česku jsem velice spokojen. Myslím si, že motoristům přináší skvělou příležitost, jak fakticky ukázat a upozornit na současný stav českých silnic, který je v letošním roce opravdu zoufalý. Zároveň jsem přesvědčen, že tato akce je pro zodpovědné úřady důležitým podnětem k sjednání dostatečné nápravy a nespokojenost motoristů tak rychle nevyšumí. Ukázalo se, že řada výmolů, na které řidiči na portále Výmoly.cz upozornili, již byla opravena, což je určitě pozitivní zpráva. Zda se nám v následujících měsících objeví mezi fotografiemi tytéž díry znovu, to uvidíme.” říká Ing. Petr Čaník realizátor projektu Výmoly.cz

Síť pneuservisů Point S, generální partner projektu Výmoly 2011

Pro dostatečnou motivaci řidičů zapojit se aktivně do soutěže Výmoly 2011 napomáhala v letošním ročníku největší celoevropská síť profesionálních pneuservisů Point S. Ta jako generální partner projektu „Výmoly 2011: Najděme nejhorší díru v republice“ věnovala do soutěží řadu hodnotných automobilových cen. Společnost Point S je celoevropské sdružení provozovatelů pneuservisů a dealerů pneumatik a v České republice sdružuje 27 členů a jejich 31 pneuservisů.

Datum a místo konání tiskové konference

Tisková konference proběhne 31. května 2011 v 11.00 hod.
Adresa: Lužická 1237/29, Nový Jičín

Kontaktní údaje

Bližší informace o projektu najdete na:
Web: www.vymoly.cz
Facebook: www.facebook.com/vymoly
Twitter: www.twitter.com/vymoly

Kontaktní osoba

Ing. Petr Čaník
realizátor projektu Výmoly 2011: Najděme největší díru v České republice
mobil: 604 163 300
e-mail: petr.canik@plusdesign.cz