Běh pro gorily odstartuje již 28. května za podpory Gonarezhou Transfrontier Parku

Ve čtvrtek 12. května 2011 proběhla tisková konference k akci Běh pro gorily. Tento charitativní projekt zaměřený na záchranu goril ve volné přírodě totiž bude startovat svůj další ročník 28. května 2011 od 14 hodin na Pražském hradě. Do projektu Běh pro gorily se aktivně zapojil i mosambický přírodní park Gonarezhou Transfrontier Park. Ten jako generální partner projektu věnuje do akce hodnotnou cenu – exkluzivní sedmidenní pobyt pro dva v divoké přírodě mozambického Gonarezhou Transfrontier Parku.

Akci na záchranu goril v Africe pořádá Hlavní město Praha spolu se ZOO Praha a s řadou dalších partnerů. O projektu informoval na tiskové konferenci ředitel ZOO Praha Miroslav Bobek, náměstek pražského primátora Ivan Kabický, Michal Horáček z Gonarezhou Transfrontier Park a další zástupci organizátorů projektu.

Gonarezhou Transfrontier Park je generálním partnerem této charitativní akce. Běhu pro gorily věnuje jedinečnou cenu – sedmidenní dovolenou pro dvě osoby v přírodním parku Gonarezhou Transfrontier Park plnou nepřekonatelných zážitků a cestování v nedotčené divoké přírodě.

Charitativní akce Běh pro gorily

Běh pro gorily je jedinečná charitativní akce, která se zaměřuje na záchranu goril ve volné přírodě. Tato akce se koná ve světě již od roku 2003. Letošní pražský běh se uskuteční v sobotu 28. května 2011 od 14 hodin. Od Pražského hradu až na Staroměstské náměstí poběží stovky lidí v maskách goril i bez nich. Akci s pestrým doprovodným programem v africkém duchu pořádá Hlavní město Praha spolu se Zoo Praha za podpory Gonarezhou Transfrontier Parku. Celý výtěžek ze startovného bude věnován na podporu goril v Africe.

Gonarezhou Transfrontier Park

V mosambickém Gonarezhou Transfrontier Parku zakusíte návrat do skutečné divočiny nedotčené lidmi. Sloni, nosorožci, hroši, lvi, gepardi, buvoli, antilopy, zebry a další nespočetné druhy zvířat tu žijí ve svém původním přirozeném prostředí.

Gonarezhou Transfrontier Park se rozkládá v Mosambiku a patří k největším africkým soukromým parkům. Sousedí a plynule navazuje na Gonarezhou National Park. Primárním cílem Gonarezhou Transfrontier Parku je ochrana přírodního bohatství, které se v této oblasti dochovalo a je téměř nedotčeno člověkem.

Další nedílnou aktivitou tohoto parku je citlivý, udržitelný a dlouhodobý rozvoj místních komunit. Aktivity tohoto parku se zaměřují na budování škol, nemocnic, zdravotnických zařízení, vodních nádrží či na rozvoj místní infrastruktury. Veškeré tyto kroky se dělají s maximální citlivostí k životnímu prostředí a s ohledem na zachování nedotčenosti a krásy této oblasti. V České republice je možnost aktivně pomoci tomuto regionu v rámci charitativní akce Pomáháme Africe.

Gonarezhou Transfrontier Park nabízí také nepřeberné možnosti a zážitky pro milovníky Afriky. Vzhledem k tomu, že primárním cílem je ochrana přírodních krás této oblasti, je počet návštěvníků parku přísně limitován. Pro ty, kterým se poštěstí navštívit toto nádherné místo a poznat krásy této oblasti, je dopřán přímý kontakt s panenskou přírodou. Gonarezhou Transfrontier Park je ideálním místem pro milovníky nevšedních zážitků, dobrodružství, přírody a Afriky vůbec.

Kontaktní informace

Gonarezhou Transfrontier Park, Česká republika
www.gonarezhoupark.com
Bc. Gabriela Dihelová
telefon: +420 721 300 000
email: gabriela@gonarezhoupark.com

Koordinátor charitativní akce Pomáháme Africe:
www.pomahameafrice.cz
Dana Neumanová
telefon: +420 720 400 000
email: dana@pomahameafrice.cz

Související weby:
www.gonarezhoupark.com
www.pomahameafrice.cz
www.behprogorily.cz
www.zoopraha.cz